Tonone

Tonone

Een passie voor traditionele mechanica en handwerk. Dat is de drijfveer geweest voor ontwerper Anton de Groof om in 2013 het merk Tonone op te richten. Deze producent van eigen bodem zet al meer dan een decennium lang een unieke collectie aan lampen neer. 

De identiteit van Tonone is gevormd door de typisch Nederlandse ontwerpstijl van Anton. Die is namelijk strak, functioneel en modern. De industriële lampen van Tonone worden dan ook gekenmerkt door een tijdloze en unieke uitstraling.

Het begon allemaal met de Bolt serie. Deze industriële lamp is herkenbaar aan de functionaliteit in vorm en strakke lijnen. Een opmerkelijk detail van deze lampenserie is het scharnierpunt dat vastgemaakt zit met de iconische vleugelmoer van massief messing. Hierdoor is de lamp visueel onderscheidend. In totaal bestaat de Bolt serie uit 29 verschillende modellen. Van wandlampen en hanglampen, tot aan kroonluchters en vloerlampen.

Na het succes van de Bolt serie werden ook de Mr. Tubes, Atlas, Ella, Beads en Orbit series uitgebracht. Met zoveel verschillende opties en modellen bestaat er voor iedere inrichting wel een oplossing.

Bent u benieuwd geworden naar de gehele collectie van Tonone? Kom dan zeker eens langs bij onze showroom in Breda en ervaar het zelf. U kunt ons hier vinden. 

Bent u benieuwd naar het verhaal van De Toren? Volg ons op Linked-In.